Studiekeuze
Testontwikkeling en advies
Wie ben ik?
Wat zijn je sterke punten? Welke punten zijn minder sterk?
Met de unieke Persoonlijkheidstest (PTJ) ontdek jij je specifieke kwaliteiten en uitdagingen. Zo kan je een studie kiezen die echt aansluit op jouw sterke eigenschappen.

Wat vind ik interessant?
Met de Studie-interessetest (SIT) leer je snel welke MBO-, HBO- en WO- (bachelor)studies jou qua inhoud daadwerkelijk aanspreken. In de test verken je op overzichtelijke wijze de belangrijkste studies. Zo hoef je niet bang te zijn dat je in je zoektocht studies (onbewust) overslaat die toch goed bij je zouden passen.
Onderzoeken
Doordat er nu veel studies zijn uitgesloten kan je je concentreren op de studies die je daadwerkelijk interessant vindt. Wat is de inhoud? Welke vakken krijg je? Waar kan je gaan studeren? Welke MBO, HBO of Universiteit spreekt je het meeste aan?

Studiekeuzeproces
'Van Eastpak naar maatpak.'
CKV-project van leerlingen van het CLV in Veenendaal
Vind je het lastig om net die MBO, HBO of WO studie te kiezen die perfect bij je past? Je bent niet de enige. 1 op de 3 MBO, HBO en WO studenten blijkt verkeerd te kiezen en switcht binnen of na één jaar. Het wisselen van studie kost (onnodig) tijd, een hoop frustratie en ook geld. Zeker nu de studiefinanciering geen gift meer is maar een lening.

Waarom is studiekeuze zo ingewikkeld:


Bepaalde gedeelten van de hersenen ontwikkelen zich nog tussen de 15 en 25 jaar. Hierdoor is het voor je 25e veel lastiger om de gevolgen van keuzes (op de langere termijn) te overzien.
Het verwerken van grote hoeveelheden informatie is ook minder makkelijk onder de 25 jaar. Het is dan ook niet raar als je bij het onderzoeken van ruim 300 studies al snel door de bomen het bos niet meer ziet.
Er is onvoldoende objectieve inhoudelijke informatie over studies beschikbaar. Het meeste is gekleurd of je moet diep graven op websites. Maar dan moet je wel eerst weten in welke van de 300 HBO en WO-studies je je tijd wilt steken.
Je hebt nog weinig ervaring in het leven. Inhoud van beroepen en studies zegt je niet veel.
Een studie moet je niet alleen interessant vinden, hij moet ook nog bij je persoonlijkheid passen. Maar weet jij precies wat je talenten, kwaliteiten en uitdagingen zijn? Zelfs voor volwassenen is dat erg moeilijk.
Professionele, persoonlijke begeleiding is beperkt of zeer kostbaar,  terwijl het kiezen van een studie wel een van de belangrijkste keuzes is die je moet maken in je leven.
Bestaande (gratis) hulpmiddelen gaan uit van beroepskeuze in plaats van studiekeuze en zijn doorgaans veel te voorspelbaar en doorzichtig. Je leert daarvan alleen wat je zelf vaak al wist.
Wat cijfers:
40% van de huidige studenten zegt zelf niet goed nagedacht te hebben over het maken van de juiste studiekeuze.
Gemiddeld stopt 33% het eerste jaar of wisselt van studie. Per studie verschillen deze cijfers flink.
Van de studenten die beginnen met studeren haalt 30% nooit een diploma.
Waarom is kiezen zo moeilijk?
Keuze maken
Met alle informatie die je nu verzameld hebt kun je de studie kiezen die het beste bij jouw kwaliteiten en interesses past.
Wat is de visie van TalentFocus?
TalentFocus heeft unieke en vernieuwende producten die jou snel en efficiënt helpen bij het beantwoorden van je vragen rondom studiekeuze. 

Alle andere testen die je tegenkomt zijn gericht op Beroepskeuze, terwijl het gaat om Studiekeuze. Daarom zijn de antwoorden van dit soort testen vaak verwarrend of nietszeggend.

Het online Studiekeuze Onderzoek is specifiek ontwikkeld voor studiekeuze en sluit perfect aan op jouw belevingswereld.
Goede psychologische instrumenten helpen je bij het vinden van antwoorden op belangrijke vragen als: Wie ben je, wat zijn je sterke kanten en wat zijn je uitdagingen?

Maar zelfinzicht alleen is niet voldoende, het is ook van belang om objectieve informatie te krijgen over de verschillende studiemogelijkheden en dat je leert welke studies nu het beste bij je persoonlijkheid en interesses passen.

Met de producten van TalentFocus wordt studiekeuze een stuk eenvoudiger.
Ouders | Decanen | Adviseurs
Home | Bestellen | Login | Contact