Producten
Testontwikkeling en advies
TalentFocus heeft 3 producten die je ondersteuning geven bij je Studiekeuze:
Studiekeuze Onderzoek: Persoonlijkheidstest (PTJ®) en
Studiekeuze Onderzoek: Studie-interessetest (SIT®)
Profielkeuze test (PKT)

Een goede keuze begint bij het bepalen van je kwaliteiten. Het uitbouwen van je kwaliteiten is de basis van je toekomstig succes. Om zowel succes als plezier te hebben in je studie en werk is het belangrijk dat je een studie en later een loopbaan kiest die aansluit op jouw persoonlijkheid. De Persoonlijkheidstest (PTJ) van TalentFocus is speciaal ontwikkeld om je een zo compleet en objectief mogelijk beeld te geven van jouw persoonlijkheid.

De PTJ is gebaseerd op het "Big-Five" model. Dit model wordt binnen de wetenschap beschouwd als het belangrijkste persoonlijkheidsmodel in zijn soort. In de PTJ worden de volgende vijf hoofddimensies onderscheiden: Gericht op anderen, Gericht op de buitenwereld, Gericht op vernieuwing, Gericht op resultaat en Emotionele balans. Het invullen van de test kan online en duurt ongeveer 25 minuten.
De Studiekeuze-Interesse test (SIT) van TalentFocus is ontwikkeld om je snel inzicht te geven in welke studies bij jouw interesses passen. De SIT simuleert het onderzoek dat je zelf zou moeten doen. Vaststellen in welke gebieden je interesses liggen. Dan alle studies in die gebieden inhoudelijk onderzoeken en bepalen welke je echt aantrekkelijk vindt. Een flinke klus waar je waarschijnlijk het geduld, de tijd en de middelen niet voor hebt. Nu is er de SIT, tijdens het ontwikkelen en onderhouden ervan hebben wij het grootste deel van het werk al voor je gedaan.

De test bevat van elke studie een aantal vragen over onderwerpen die je in de eerste twee jaar van een studie gaat bestuderen. Deze worden in willekeurige volgorde aan je voorgelegd. Je geeft dan aan of je zo'n onderwerp leuk vindt of niet. De test is adaptief, wat wil zeggen dat de test zich aanpast aan de gegeven antwoorden. Hierdoor worden oninteressante onderwerpen snel weggefilterd en blijft de irritatie over terugkomende oninteressante onderwerpen weg. Het invullen van de test kan online en duurt ongeveer 30 - 60 minuten afhankelijk van het aantal studies dat je wilt onderzoeken.

De SIT is er voor MBO en voor HBO-WO studies.
 
Op basis van het complete beeld in het rapport kan je vervolgens je topstudies in de praktijk verder onderzoeken en zo je definitieve keuze maken. 
Specifiek voor jongeren ontwikkeld voor gebruik in studiekeuze-proces
Online wetenschappelijke test, gebaseerd op Big-Five model
Betrouwbaar en valide
Overzicht Kwaliteiten en Uitdagingen
Persoonlijke ontwikkel- en studiekeuzetips
Overzichtelijk rapport, direct beschikbaar
Objectieve informatie over de belangrijkste van de 436 HBO en WO-studies en de 200 MBO4 studies.
Enige test gericht op daadwerkelijke studie-inhoud
Taalgebruik afgestemd op jongeren
Online en adaptief
Onderscheid MBO, HBO en WO
Uitslag op studieniveau
Overzichtelijk rapport, direct beschikbaar
Ouders | Decanen | Adviseurs
"De vragen vond ik heel nuttig, hierdoor krijg je het idee wat je nou interessant vind"
"De beste test die ik ooit gemaakt heb dankzij brede opties en uitgebreide opties"
Home | Bestellen | Login | Contact
Studiekeuze begint eigenlijk al bij de Profielkeuze. Door de samenstelling van het profiel en aanvullende vakken kunnen bepaalde studies uitgesloten worden. Op 15-jarige leeftijd is het nog zeer moeilijk om al ver vooruit te kijken naar welke studies er allemaal zijn en welke men mogelijk interessant zou vinden.

De Profielkeuze test (PKT) van TalentFocus is ontwikkeld om een jongere zeer snel inzicht te geven in wat de verschillende studies globaal inhouden. In de test zijn alle bachelor studie (ruim 400) gegroepeerd in 51 sectoren. Van iedere sector wordt een aantal kern onderwerpen beschreven die een leerling in de eerste twee jaar van  studies in die sector gaat bestuderen. De leerling kan aangeven of hij zo'n onderwerp leuk vindt of niet. Het invullen van de test duurt ongeveer 30 - 45 minuten.

De uitslag geeft de mate van interesse in sectoren, de bijbehorende studies, het best aansluitende profiel en een alternatief profiel. Daarnaast kan de leerling in de rapportage een overzicht invullen welke vakken hij/zij interessant vindt en zo extra inzicht krijgt in welk profiel het best bij de persoonlijke voorkeuren aansluit.

Objectieve informatie over de belangrijkste 400 HBO en WO-studies
Enige test gericht op daadwerkelijke studie-inhoud
Taalgebruik afgestemd op jongeren
Online en adaptief
Onderscheid Havo en VWO
Uitslag op sector niveau, studies zijn in dit stadium te specifiek
Overzichtelijk rapport, direct beschikbaar