Ouders
Studiekeuze
Testontwikkeling en advies
Er zijn een aantal momenten waarop het Studiekeuze- Onderzoek het best ingezet kan worden:

-bij MBO leerlingen in klas 4;
-bij HAVO leerlingen in klas 4 of 5;
-bij VWO leerlingen in klas 5 of 6;
-bij HBO of WO studenten wanneer zij overwegen om te
  stoppen met hun studie of al gestopt zijn.


Er is zowel iets voor te zeggen om het Studiekeuze-Onderzoek vroeg in te zetten als juist wat later. In het vierde of vijfde leerjaar kunnen HAVO en VWO leerlingen de opgedane inzichten in het nog komende LOB (studiekeuze) traject op school gebruiken. De LOB inspanningen kunnen dan gedurende twee jaar beter gefocust worden. Een mogelijk nadeel is dat de voorkeuren van uw kind nog deels kunnen veranderen tussen de start van de LOB en het eindexamenjaar.

Wanneer het Studiekeuze-Onderzoek in het examenjaar wordt afgenomen, worden de voorkeuren gemeten op het  moment dat de definitieve keuze ook op korte termijn gemaakt moet worden. Een mogelijk nadeel is dat er vanaf dat moment nog maar weinig tijd is om verdere LOB-activiteiten te ontplooien en uw kind heeft dan in de voorgaande jaren minder handvatten gehad bij het oriŽnteren op studies.

Het is vanzelfsprekend mogelijk om het Studiekeuze-Onderzoek twee keer in te zetten waardoor u uw kind optimaal kunt ondersteunen tijdens het gehele studiekeuzeproces.
Wie ben ik?
Wat zijn je sterke punten? Welke punten zijn minder sterk?
Met de unieke Persoonlijkheidstest (PTJ) ontdekt uw kind zijn specifieke kwaliteiten en uitdagingen. Zo kan hij een studie kiezen die echt aansluit op de sterke eigenschappen.

Wat vind ik interessant?
Om die vraag te beantwoorden moet uw kind eerst weten welke studies er allemaal zijn en wat ze inhouden. Dat is bijna onbegonnen werk. De Studie-interessetest (SIT) leidt uw kind snel langs MBO4 en HBO en WO- bachelorstudies die hem qua inhoud daadwerkelijk aanspreken. In de test worden op overzichtelijke wijze de belangrijkste studies verkend.
Studiekeuzeproces
Wanneer inzetten?
Onderzoeken
Doordat er nu veel studies zijn uitgesloten kan uw kind zich concentreren op de studies die hij daadwerkelijk interessant vindt. Wat is de inhoud? Welke vakken krijg je? Waar kan je het studeren? Welke MBO, HBO of Universiteit spreekt het meeste aan?

Resultaat
De studie is gekozen die het beste bij de kwaliteiten en interesses van uw kind past.
Home | Bestellen | Login | Contact