Ouders
Producten
Testontwikkeling en advies
TalentFocus heeft 2 producten die ondersteuning geven bij de studiekeuze:
Studiekeuze-Onderzoek: Persoonlijkheidstest (PTJ)
Studiekeuze-Onderzoek: Studie-interessetest (SIT)

Een goede keuze begint bij het bepalen van je kwaliteiten. Het uitbouwen van je kwaliteiten is de basis van je toekomstig succes. Om zowel succes als plezier te hebben in je studie en werk is het belangrijk dat je een studie en later een loopbaan kiest die aansluit op je persoonlijkheid.
De unieke online Persoonlijkheidstest (PTJ) van TalentFocus is speciaal ontwikkeld om een zo compleet en objectief mogelijk beeld te geven van een jongere.


De PTJ is gebaseerd op het "Big-Five" model. Dit model wordt binnen de wetenschap beschouwd als het belangrijkste persoonlijkheidsmodel in zijn soort. In de PTJ worden de volgende vijf hoofddimensies onderscheiden: Gericht op anderen, Gericht op de buitenwereld, Gericht op vernieuwing, Gericht op resultaat en Emotionele balans. Het invullen van de test duurt ongeveer 25 minuten.
De online Studie-interesse test (SIT) van TalentFocus is ontwikkeld om jongeren snel inzicht te geven in welke studies bij hun interesses passen. De SIT simuleert het uitgebreide onderzoek dat jongeren zelf zouden moeten doen. Als eerste; bepalen in welke gebieden de interesses liggen. Vervolgens alle studies in die gebieden inhoudelijk onderzoeken en vaststellen welke echt aantrekkelijk zijn. Een jongere heeft daar vaak het geduld, de tijd en de middelen niet voor.

De test bevat van elke studie een aantal vragen over onderwerpen die een student in de eerste twee jaar van een studie gaat bestuderen. Deze worden in willekeurige volgorde gepresenteerd. De jongere geeft dan aan of hij zo'n onderwerp interessant vindt of niet. De test past zich aan de gegeven antwoorden aan. Oninteressante onderwerpen worden snel weggefilterd waardoor er geen irritatie optreedt. Het invullen van de test duurt ongeveer 30 - 60 minuten.


Beschikbaar voor MBO4, HBO en WO studies
 
Op basis van het complete beeld in het rapport kan uw kind vervolgens zijn top-5 studies in de praktijk verder onderzoeken en zo een definitieve keuze maken. 
Specifiek voor jongeren ontwikkeld voor gebruik in LOB/studiekeuze-proces
Online wetenschappelijke test, gebaseerd op Big-Five model
Betrouwbaar en valide
Overzicht Kwaliteiten en Uitdagingen
Persoonlijke ontwikkel- en studiekeuzetips
Overzichtelijk rapport, direct beschikbaar
Objectieve informatie over meer dan 400 HBO en WO-studies en 200 MBO4-studies
Enige test gericht op daadwerkelijke studie-inhoud
Taalgebruik afgestemd op jongeren
Online en adaptief
Onderscheid MBO, HBO en WO
Uitslag op studieniveau
Overzichtelijk rapport, direct beschikbaar
Persoonlijkheid
Studie-interesse
Home | Bestellen | Login | Contact