Adviseurs
Producten
Testontwikkeling en advies
TalentFocus heeft 3 producten die binnen de studiekeuze praktijk gebruikt kunnen worden:
Studiekeuze Onderzoek: Persoonlijkheidstest Jongeren (PTJ)
Studiekeuze Onderzoek: Studie-interessetest (SIT)
Online onderzoeksvolgprogramma (iLOB)
 
Persoonlijkheid
Studie-interesse
Een goede keuze begint bij het bepalen van je kwaliteiten. Het uitbouwen van je kwaliteiten is de basis van je toekomstig succes. Om zowel succes als plezier te hebben in je studie en werk is het belangrijk dat je een studie en later een loopbaan kiest die aansluit op je persoonlijkheid.
De unieke online Persoonlijkheidstest (PTJ) van TalentFocus is speciaal ontwikkeld om een zo compleet en objectief mogelijk beeld te geven van een jongere.


De PTJ is gebaseerd op het "Big-Five" model. Dit model wordt binnen de wetenschap beschouwd als het belangrijkste persoonlijkheidsmodel in zijn soort. In de PTJ worden de volgende vijf hoofddimensies onderscheiden: Gericht op anderen, Gericht op de buitenwereld, Gericht op vernieuwing, Gericht op resultaat en Emotionele balans. Het invullen van de test duurt ongeveer 25-35 minuten.

Testen gebaseerd op het Big-Five model geven een veel betrouwbaarder beeld dan testen gebaseerd op typologien.
Specifiek voor jongeren ontwikkeld voor gebruik in LOB/studiekeuze-proces
Online wetenschappelijke test, gebaseerd op Big-Five model
Betrouwbaar en valide
Overzicht Kwaliteiten en Uitdagingen
Persoonlijke ontwikkel- en studiekeuzetips
Overzichtelijk rapport, direct beschikbaar
De online Studie-interesse test (SIT) van TalentFocus is ontwikkeld om jongeren snel inzicht te geven in welke studies bij hun interesses passen. De SIT simuleert het uitgebreide onderzoek dat jongeren zelf zouden moeten doen. Als eerste; bepalen in welke gebieden de interesses liggen. Vervolgens alle studies in die gebieden inhoudelijk onderzoeken en vaststellen welke echt aantrekkelijk zijn. Een jongere heeft daar vaak het geduld, de tijd en de middelen niet voor.

De test bevat van elke studie een aantal vragen over onderwerpen die een student in de eerste twee jaar van een studie gaat bestuderen. Deze worden in willekeurige volgorde gepresenteerd. De jongere geeft dan aan of hij zo'n onderwerp interessant vindt of niet. De test past zich aan de gegeven antwoorden aan. Oninteressante onderwerpen worden snel weggefilterd waardoor er geen irritatie optreedt. Het invullen van de test duurt ongeveer 30 - 60 minuten.

Op basis van het complete beeld in het rapport kan de kandidaat vervolgens zijn top-5 studies in de praktijk verder onderzoeken en zo een definitieve keuze maken. 
Objectieve informatie over meer dan 400 HBO en WO-studies en 150 MBO4 studies
Enige test gericht op daadwerkelijke studie-inhoud
Taalgebruik afgestemd op jongeren
Online en adaptief
Onderscheid HBO en WO
Uitslag op studieniveau
Overzichtelijk rapport, direct beschikbaar
Home | Bestellen | Login | Contact
iLOB geeft in een overzicht de voortgang weer van het onderzoek van de leerlingen in 5 fases; oriŽntatie, selectie, plan, onder-zoek en keuze. Als decaan geef je aan welke activiteiten leerlingen moeten of kunnen doen in de eerste 2 fases. Iedere fase heeft zijn eigen deadlines. Bij het overschrijden van de deadline kleurt het vakje rood.


De eerste 3 fases leiden uiteindelijk naar een plan. De leerling geeft aan welke studies wanneer worden bezocht. Dit plan wordt goedgekeurd door de adviseur.


Op basis van dit plan gaat de leerling de studie bezoeken en maakt voor het bezoek een bezoekverslag. Door gebruik te maken van een app is communicatie eenvoudig en snel (inplannen en vrij vragen voor een open dag, het sturen van herinneringen etc.)