Testontwikkeling en advies
Van Eastpak naar maatpak.
Wie zijn wij?
TalentFocus heeft zichzelf als missie gesteld om de studiekeuze van VMBO, HAVO en VWO-scholieren te ondersteunen op een innovatieve, toegankelijke en voor iedereen betaalbare wijze. Wij doen dit door objectieve informatie over persoonlijkheid en interesses te koppelen aan de studie-inhoud van meer dan 400 HBO en WO-studies en 200 MBO4-studies.

Na een diepgaand onderzoek naar de traditionele onderzoeksmethoden kwamen we tot de conclusie dat deze niet geschikt zijn om toe te passen bij studiekeuzeadvies voor jongeren. We besloten vervolgens zelf testen te gaan ontwikkelen die wel aan onze eisen zouden voldoen.

Heleen Bos weet uit eigen ervaring hoe lastig het is om de juiste studie te kiezen. Omdat ze niet wist wat nu echt bij haar paste heeft ze uiteindelijk maar vier universitaire studies afgerond, te weten Bedrijfseconomie, Kwantitatieve Economie, Nederlands Recht en Arbeids- en Organisatiepsychologie. Tijdens haar loopbaan heeft ze in verschillende organisaties en branches gewerkt, waarbij ze uiteindelijk tot de conclusie kwam dat ze het beste tot haar recht komt in het adviseren van mensen en organisaties op loopbaangebied. Als psycholoog heeft ze meer dan 10 jaar ervaring in het door selectie- en ontwikkelassessments inzichtelijk maken van iemands unieke talenten.

Vier jaar geleden leerde Heleen Niels kennen, die het plan had opgevat om een studiekeuzetest voor jongeren te maken die daadwerkelijk toegevoegde waarde zou hebben. Een uitdaging die Heleen graag met Niels aanging en die heeft geleid tot de huidige innovatieve instrumenten van TalentFocus.

Heleen is Registerpsycholoog NIP/Arbeid & Organisatie en Register Beroepskeuze- en loopbaanadviseur.

Niels Spelbos wist precies wat hij wilde doen na zijn VWO. Toen dat plan niet doorging vond hij via een beroepskeuzetest zijn weg naar de, toen nog nieuwe, studie HTS-Bedrijfskunde. De brede opzet van deze studie is hij in zijn loopbaan blijven toepassen. Via diverse functies in Operations-, Product-, Sales- en marketing en Business Unit management, kwam hij terecht in de werving en selectie. Hierin heeft hij in veel verschillende branches, organisaties, banen en mensen geanalyseerd. Simpel gezegd was de kern van de aanpak altijd; de juiste man op de juiste plaats. Inmiddels heeft hij ruim 15 jaar ervaring in selectie- en ontwikkelassessments.

Toen hij in zijn privéomgeving werd geconfronteerd met de moeilijkheid voor jongeren om te kunnen kiezen voor de juiste studie, ontstond het plan om hiervoor specifieke instrumenten te ontwikkelen. Na een lange zoektocht in de wereld van de testontwikkeling kwam hij in contact met Heleen. Vier jaar en veel onderzoeken later zijn de testen ook daadwerkelijk gerealiseerd.

Niels is bedrijfskundige, interim-manager, business-coach, consultant op het gebied van selectie, ontwikkeling en studiekeuze en decaan.
ing. Niels Spelbos
mr. drs. Heleen Bos
Home | Bestellen | Login | Contact