Adviseurs
informatie
Testontwikkeling en advies
'Van Eastpak naar maatpak.'
CKV-project van leerlingen van het CLV in Veenendaal
Unieke instrumenten voor studiekeuzeadviseurs
Als studiekeuzeadviseur weet je hoeveel jongeren worstelen met het kiezen van een HBO of WO studie en wat de toegevoegde waarde is van professioneel studiekeuzeadvies. De belangrijkste taak van een studiekeuzeadviseur is uiteraard het begeleiden van de zoektocht van de jongere. Het is natuurlijk de jongere zelf die zijn weg moet vinden en de keuze moet maken. Er moet echter wel een basis zijn van waaruit de jongere kan vertrekken en inzicht in de eigen kwaliteiten en interesses is daarbij essentieel.

Het online Studiekeuze-onderzoek van TalentFocus is ontwikkeld direct vanuit de studiekeuzeadvies-praktijk. Het is perfect geschikt om bij MBO-4, HAVO en VWO leerlingen in kaart te brengen wat hen speciaal maakt en waarin zij daadwerkelijk geÔnteresseerd zijn. Het is een compleet pakket met de unieke kenmerken.
Persoonlijkheidstest (PTJ)
Studie-interesse test (SIT)
De unieke persoonlijkheidstest (PTJ) is speciaal ontwikkeld voor jongeren die een HBO of WO-studie willen kiezen. Wetenschappelijk verantwoord, gebaseerd op de Big-Five theorie.
De gehanteerde taal en voorbeelden in de PTJ zijn afgestemd op de belevingswereld van jongeren en de normgroep bestaat ook uit jongeren.
De rapportage van de PTJ is overzichtelijk en voor jongeren direct begrijpelijk.
Op basis van het persoonlijkheidsprofiel worden persoonlijke tips gegeven om te overwegen tijdens de studiekeuze.
Lees hier meer over de specifieke kenmerken van de PTJ.
De enige studie-interessetest (SIT) die daadwerkelijk de interesse in studie-inhoud meet. In de test is informatie verwerkt over de studie-inhoud van meer dan 400 HBO en WO studies en 200 MBO4 studies. 
De enige studie-interessetest die adaptief is en zich aanpast aan de antwoorden van de leerling. Hierdoor kan veel sneller en veel verfijnder in kaart worden gebracht wat een leerling nu echt interessant vindt.
De enige studie-interessetest die advies geeft op individueel studie-niveau, met onderscheid naar HBO en WO niveau. Dus niet: je hebt interesse in de techniek sector maar: je hebt het meeste interesse in de HBO opleiding mechatronica, gevolgd door HBO Autotechniek en WO Advanced Technology.
De rapportage van de SIT is overzichtelijk en voor jongeren direct begrijpelijk.
Lees hier meer over de specifieke kenmerken van de SIT.
Het online Studiekeuze-onderzoek is ontwikkeld vanuit de beperkingen die in de praktijk ondervonden werden van diverse andere tests en vragenlijsten. Lees hier meer over de achtergrond van het Online Studiekeuze-onderzoek.
Wat voegt het inzetten van het online Studiekeuze-onderzoek toe aan jouw praktijk?
Je kunt werken met actuele state-of-the-art instrumenten die specifiek zijn ontwikkeld voor het adviseren van jongeren die een MBO4, HBO of WO studie willen kiezen.
Het onderzoek is een perfect vertrekpunt voor het persoonlijke begeleidingsproces. Op basis van de inzichten van het onderzoek kan je gericht de zoektocht van de jongere gaan begeleiden.
De rapportages zijn geautomatiseerd en kunnen direct meegegeven worden aan de jongere om te gebruiken tijdens het keuzeproces.
Er zijn geen licentiekosten of andere vaste kosten, je betaalt alleen per afgenomen Studiekeuze onderzoek. 
Er is een speciale prijsstelling voor adviseurs vergeleken met de consumentenprijs.
Je kunt (tussen)leverancier worden en vanuit eigen naam het Online Studiekeuze-onderzoek direct aan scholen aanbieden. Dit creŽert extra ingangen en afzetmogelijkheden.
Het heeft diverse voordelen om tijdens studiekeuzeadviestrajecten gebruik te maken van het online Studiekeuze Onderzoek van TalentFocus:
Neem contact op om meer informatie te krijgen over de samenwerkingsvormen.
Home | Bestellen | Login | Contact